. . . آرشیو تازه های آرن
پس از یک دوره وقفۀ دارای دلیل و مصلحت ؛ دور جدید ژورنال کلاب های علمی مرکز جامع آرن که تا پایان سال نود و پنج ؛ 33 جلسه از این جلسات برگزار شده بود ؛  از شهریور 96 به صورت مجدد برگزار شده و موضوع " مغز و ذهن انسان در گذر زمان " توسط آقای دکتر علمی مقیمی در 34  امین ژورنال کلاب آرن مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

 

 

 

به گزارش روابط عمومی مرکز جامع آرن ، در دور جدید برگزاری ژورنال کلاب های علمی آرن ، آقای دکتر علی مقیمی ؛ نوروفیزیولوژیست ؛ مغز پژوه و استاد دانشگاه فردوسی مشهد با محوریت موضوع " تکامل مغز و ذهن انسان در گذر زمان " از ساعت 4 تا 6 عصر روز شنبه چهارم شهریور 1396 در سالن همایش های یونس مرکز جامع آرن به ایراد سخنرانی پرداختند .

ایشان در این سخنرانی علمی که با استقبال فراوان مخاطبان مواجه شد ؛ با معرفی مختصری از آناتومی مغز فعلی انسان ؛ به سیر تکامل مغز انسان و مقایسۀ آن با دیگر جانداران پرداختند .

عضو هیات علمی دانشکدۀ علوم پایۀ دانشگاه فردوسی مشهد در ادامۀ سخنان خود با معرفی برخی ژن های کشف شده در تحقیقات دانشمندان که بر روی وضعیت فعلی مغز انسان مدرن بسیار موثر بوده اند ، به تشریح دلایل برتری مغز انسان در مقایسه با دیگر حیوانات پرداخت . ایشان در صحبت های خود با اشاره به جدیدترین نظریۀ موجود پیرامون نزاع های اجداد پیشین انسان که منجر به ظهور و فرگشت انسان فعلی شده است ؛ افزودند :

" شاید با قطعیت بتوان ادعا کرد که " تکامل " یا " فرگشت " ؛ بیشترین و مهمترین تاثیرات خود را در سیر تطور همونوئید ها ( انسان نماها ) بر مغز اعمال کرده است . پاسخ به این سوال که مغز چگونه در طول چند میلیون سال حیات هومونوئیدها ( از حدود ۸ تا ۵ میلیون سال قبل ) دچار چنان تغییراتی شده که قابلیت و توانایی های حرکتی، حسی ویژه و نیز آگاهی را بدست آورده است ، بسیار پیچیده است. اصولا در این که ما انسان های مدرن امروزی و بعضی گونه های جانوری از جمله شمپانزه ها ، گوریل ها و اورانگوتان ها نیای مشترکی داریم یا حداقل ژن های بسیار زیاد مشترکی داربم‌که ما را به خویشاوندان بسیار نزدیکی تبدیل کرده است اتفاق نظر زیادی وجود دارد " .

 

دکتر مقیمی در ادامۀ سخنان خود که با پرسش های پیاپی شرکت کنندگان در جلسه همراه بود ؛ با اشاره به این موضوع که چه نواحی مغزی ما بیشترین تطور را در طی مسیر تکامل بدست آورده است ؛ به دلایل وجود هوش ، آگاهی و ویژگی های عاطفی و قدرت تکلم در مغز انسان مدرن فعلی پرداخت . همچنین ایشان در این سخنرانی علمی ؛ رابطۀ میان تحولات تکاملی مغز طی ده ها هزار سال گذشته (فیلوژنتیکی) با تحولات تکوینی دوران جنینی و پس از تولد تا پیری ( آنتوژنتیکی) را مورد بررسی قرار دادند و در بحث فوق به نوروآناتومی و نوروپلاستی سیتی مغز و ارتباط آن با ذهن و اگاهی از منظر تکاملی نرمال و پاتولوژی نیز اشاراتی داشتند . جلسه پس از دو ساعت سخنرانی دکتر مقیمی ، با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان به کار خود پایان داد .

قابل به ذکر است که ورود به این برنامۀ علمی برای کلیۀ علاقه مندان ، آزاد و رایگان بود و مخاطبین محترم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های علمی بعدی مرکز آرن می توانند از طریق زیر با این مرکز در ارتباط باشند :

    همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شماره های ۵ – ۳۸۴۶۳۶۵۳ – ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند.

      با نشانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در تماس باشند .

      از طریق عضویت در خبرنامۀ آرن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مرکز قرار بگیرند .

      در کانال رسمی مرکز آرن در تلگرام عضو شوند .


 

آرشیو اخبار

آدرس مرکز: مشهد - خيابان احمدآباد - بين ملاصدرا ۱۱ و ۱۳ - پلاک ۵۵ - تلفکس: ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱

سامانه آرن کارت
ارسال پیام تلگرامی