گفتمان

 

 در سالهای اخیر ، به طرز حیرت آوری مرزهای دانش جابجا شده است و علوم مختلفی چون روانشناسی، روانپزشکی، مهندسی پزشکی، علوم شناختی ، تربیت بدنی و نوروساینس و امثالهم طوری در هم آمیخته شده اند که تفکیک کردن آنها از همدیگر مشکل شده است . امروز روانشناسی که حداقل های دانش مهندسی پزشکی را ندارد و روانپزشکی که از تربیت بدنی و گرایش ها و فعالیت های این رشته بی اطلاع باشد و نوروساینتیستی که از حوزه های بالینی و درمانی روانی بی اطلاع باشد ، نمی تواند در کورس رقابت علمی باقی بماند . عین این مطلب نیز در مورد معلم ، مربی ، دانشجو و سایر اقشار مردم نیز که می خواهند متفاوت و همیشه به روز باشند نیز صحت دارد .

در برنامه "گفتمان"، به جای انجام سخنرانی علمی توسط یک سخنران و به شکل مونولوگ، جلساتی به صورت دیالوگ و با رویکرد انتقادی و به شکل مناظره توسط دو یا چند سخنران مختلف برگزار خواهد شد که به این ترتیب ؛ مخاطبان محترم مرکز آرن بیشتر و بهتر از قبل بتوانند با نظرات موافق و مخالف پیرامون نظریات مختلف روانشناسی و فعالیت های مغز آشنا شوند . اطلاعات بیشتر در مورد این برنامه از طریق وبسایت مرکز و کانال تلگرامی آرن به اطلاع عزیزان خواهد رسید .


 

  • جلسه پنجم

    پنجمین جلسۀ برنامۀ گفتمان آرن ؛که به " واکاوی عوامل روانی عدم توسعه یافتگی در ایران "اختصاص دارد ؛ چندی پیش به میزبانی روزنامۀ اقتصادی آسیا و در محل این روزنامه برگزار شد و این بار به جز آقای مهندس خاکسار و دکتر عقیلیان از مرکز آرن ، دو مهمان ویژه از بخش صنعت نیز در این نشست حضور داشتند . خلاصه ای از این برنامه را سه رسانه مختلف ( وبسایت تابناک رضوی ؛ باشگاه خبرنگاران جوان و وبسایت صدای مشهد ) پوشش داده اند.

    به گزارش تابناک رضوی، محمدحسین خاکسار در چهارمین نشست از سلسله نشست های علل توسعه نیافتگی در دفتر روزنامه آسیا در مشهد اظهار کرد: ما امروز در یک نزاع خانوادگی و درون سازمانی درگیر هستیم، این جنگ در تیم های اقتصادی و سازمان ها و نهادهای مختلف نیز دیده می شود و یکی از مسایلی است که اقتصاد ما را زمین گیر کرده است.   
     
    وی ادامه داد: توسعه ناشی از چند عامل است که یکی از مهم ترین آن ها منابع انسانی است، در این مورد سلامت روانی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و این می تواند زیربنای شراکت های اقتصادی در جامعه باشد، باید این بحران را در کشور به رسمیت شناخت.
    وی خاطر نشان کرد: پاشنه آشیل توسعه یافتگی ما در همین بخش است و ما باید به این باور برسیم که با مشکلاتی مواجه هستیم، عبور از این بحران نیازمند یک اراده ملی در سطح حاکمیتی و بخش مردمی است تا گذر از این بحران صورت گیرد. 


     عطاء الله عقیلیان، روانپزشک در ادامه این نشست، با بیان اینکه توسعه منابع انسانی و توسعه فرهنگی و اجتماعی بخشی از توسعه یک کشور است، تصریح کرد: بدون توسعه ساختاری نمی توان به حل این مشکلات نائل آمد، بخش مهمی از آسیب سلامت مردم ناشی از عدم توسعه ساختاری ما بوده و بسیاری از مشکلات اقتصادی ما به همین مشکلات روانی منجر می شود، توسعه ساختاری در هر حال غیرقابل انکار و بر توسعه اجتماعی و فرهنگی نیز موثر خواهد بود. 
    وی خاطرنشان کرد: بخش دیگری که اهمیت دارد توسعه منابع انسانی است، بحران های اقتصادی تعادل روانی مردم را بر هم می زند، اگر این مساله تبدیلی به یک عادت شود، جامعه سیر قهقرایی خواهد داشت.  
    در این نشست، یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه شرایط شراکت در فعالیت اقتصادی در جامعه متاثر از منفعت گرایی انفرادی است، گفت: این سیستم موجب می شود ریسک پذیری افراد کاهش یافته و افراد خودمحور می شوند در حوزه های کسب و کار همین مسایل موجب می شود شراکت ها موفق نباشد.  
    حمید رضا سالاری اضافه کرد: علت دیگر این است که تمرکز ما بیشتر در بخش های دانشگاهی بوده و همین موجب کاهش آموزش های غیررسمی شراکتی می شود، در این فضای کسب و کار امروز جای فعالیت مجموعه های هوشمند خالی است. قردادهای کسب و کار باید قوی و شفاف باشد چون باید با آن کار شود.  
     
    وهاب شهرستانکی، فعال اقتصادی در پایان این نشست یادآور شد: در کشور ما مشکل شراکت وجود دارد، با نگاهی به فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی می توان دریافت که تقریبا هیچ برندی نتوانسته در طول دو نسل ادامه پیدا کند.  
    وی در ادامه گفت: مشکل اصلی ما در حوزه آموزش بوده و باید از خانواده آغاز شود، در پرتو آموزش می توان این توانمندی ها را نهادینه کرد، نبود فضای گفت و گو در کشور هم به فعالیت های اقتصادی نفوذ می کند و همین مساله به ضعف شراکت ها منجر می شود.

    لینک خبر

  • جلسه چهارم

    چهارمین جلسۀ برنامۀ گفتمان آرن ؛ به همت روزنامۀ اقتصادی آسیا و به دعوت آقای محسن رضوی ؛ نمایندۀ محترم این رسانه در استان خراسان ، در ادامۀ مجموعه نشست های تخصصی ای که تحت عنوان " گفتمان " در مرکز جامع آرن برگزار می شود ، مجموعه نشست هایی در همین راستا در سالن کنفرانس مرکز آرن برگزار شد که به " واکاوی عوامل روانی و ذهنی ناکامی توسعه در ایران " اختصاص داشت .
    در این سلسه نشست ها ؛ خبرنگاران روزنامۀ اقتصادی آسیا ، در فضائی انتقادی با آقای مهندس محمد حسین خاکسار ( پژوهشگر و مدیر مرکز آرن ) ، دکتر سید عطاالله عقیلیان ( روانپزشک و مسئول فنی مرکز جامع آرن ) و مهندس علیرضا شفیعیان ( عضو هیات مشاورین مرکز جامع آرن ) در مورد عوامل روانی ناکامی توسعه در ایران به گفتگو نشستند.
    به گزارش روابط عمومی مرکز آرن، در این نشست که به ارائه راهکارهایی جهت دستیابی به توسعه و انسان توسعه یافته، پرداخته شد، سید عطاء الله عقیلیان، روانپزشک، با اشاره به شاهد مثالی چون آیشمن، طراح و مبتکر اتاق های گاز، گفت: پس از جنگ جهانی آیشمن به دست یهودیان دستگیر شد و وقتی در زندگی او بررسی و تحقیق کردند، متوجه شدند که او زاییده الگوی تربیتی فرزند مطیع است و هیچ خصومت شخصی نیز با یهودیان نداشته   است . 
    عقیلیان افزود: جهت پرهیز از ایجاد چنین رفتاری، «تفکر نقاد» می تواند راهگشا باشد که خود یکی از شاخصه های مهم توسعه در جوامع امروزی است. در اين شيوه تفكر ، براي دفاع و حمايت از هر عقيده اي شواهد و مدارك واقعي ارائه می شود و براي پذيرش عقيده ديگران نيز مدارك و شواهد درخواست مي شود. به عبارت ديگر ، هيچ نظر ، عقيده يا تصميم و پيشنهادي بدون دليل و مدرك قبول يا رد نمي شود. در تعريف ديگري از تفكر نقاد گفته شده است اين نوع تفكر ، فرايندي است كه درستي و اعتبار اطلاعات و عقايد را ارزيابي مي كند. در جهاني كه بمباران اطلاعات وجود دارد و ديدگاهها، عقايد و سليقه هاي متفاوت و متعددي وجود دارد كه بعضي از آنها ناسالم هستند، ضروري است انسانها مجهز به توانايي باشند كه به آنها كمك كند راه درست را از نادرست تشخيص دهند و دريابند كدام رفتار ناسالم يا پرخطر و كدام مسير سالم و بي خطر است.
    وی ادامه داد: «بومی سازی» نیز یکی از راهکارهای توسعه است که باید به درستی معنی گردد و آن استفاده از ابزارهای بومی در پیشبرد یک کار و پروسه است.
    اصلاحات از پایین، نیاز جوامع در حال توسعه
    محمدحسین خاکسار، پژوهشگر حوزه مغز و روان، دیگر کارشناس حاضر در جلسه نیز بابیان این که بومی سازی باید از مسائل بسیار ساده آغاز شود، اظهار داشت: بومی سازی پیاده کردن شیوه ها و اصولی است که تمدنی را در پی داشته ، نه اینکه به طور مثال کولرآبی را تولید کنیم که بحران بی آبی را دامن بزند.
    خاکسار، الگوبرداری غلط از غرب را یکی دیگر از مشکلات جوامع در حال توسعه دانست و گفت: کشورهای توسعه نیافته به دنبال رسیدن به  شاخصه های توسعه غرب هستند در حالیکه کشورهای توسعه یافته، الگو و شاخص هایی محدود شده ای ندارند و برای پیشرفت و توسعه خود حدی قائل نیستند.
    این پژوهشگر حوزه مغز وروان، با اشاره به تعریفی از دکتر رنانی در خصوص توسعه افزود: توسعه اینست که یک تکه آشغال را بتوانیم به مدت  10 دقیقه در دست خود نگه داشته و روی زمین نیاندازیم. پس توسعه از مفاهیم ساده آغاز و در رده های پایین جامعه باید درونی شود.
    وی ادامه داد: حل معضل بیکاری، رفع بحران شدید عقلانیت، نیروی کار، خلاقیت، مسئله آب و... را نمی توان صرفاً از سیستمهای دولتی انتظار داشت. نخبگان و روشنفکران باید قید شهرت و ماندگاری در تاریخ را زده و به درون مردم رفته، از پایین دست شروع به ایجاد زیرساختهای مهم توسعه کنند. اصلاحات از بالا به دلیل نبود زیر ساخت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی موردنیاز، محکوم به شکست است. 
    خاکسار افزود: در علم روانشناسی، افرادی که برای درمان مراجعه می کنند و خودشان قبول دارند که مشکل دارند، گارد خود را باز می گذارند و نسبت به درمان خود مقاومتی ندارند و سطح بیماری خود را تقلیل می دهند این مسئله در اقتصاد هم صدق می کند. اگر ما به مشکلات خود اشراف پیدا کنیم و بدانیم که خود نمی توانیم به رفع آن بپردازیم، به سراغ عالم علم اقتصاد رفته و از آن طریق به رفع مشکلات کلان اقتصاد می پردازیم. 
    وی همچنین یکی دیگر از مشکلات جوامع توسعه نیافته را اعتماد اجتماعی دانست و گفت: در دنیا اعتماد اجتماعی وجود دارد . یعنی قول و قرار ؛ مقدس است و اعتبار و چک اعتباری، جایگاه دارد ؛ چون افراد به هیچ عنوان به عدم پرداخت و نقض قول خود فکر نمی کنند، اتفاقی که در کشور ما نمی افتد.

    تولید اشتغال از طریق بخش خصوصی
    علیرضا شفیعیان، فعال اقتصادی در ادامه بابیان این مطلب که سرعت مدرنیزه در کشور، منجر شد فرایندهایی که وجودش در مسیر توسعه الزام داشت، رخ ندهد، افزود: برخی افراد از سطوح پایین تر به ناگاه به جایگاه و موقعیتی رسیدند که شاید چند سال دیگر باید دست می یافتند.
    این فعال اقتصادی بااشاره به اینکه ما همیشه در مرحله جهان سومی یا در حال توسعه بوده ایم و نباید خود را همطراز با دنیا بدانیم، اظهار داشت: تفکری که ما را از نظر هوش و استعداد برتر از جوامع دیگر می داند، به ما آسیب های فراوانی وارد می کند و همیشه در توهم «خوب انگاری» به سر می بریم اما حقیقت اینست که ما تولید علم و عقلانیت داریم.
    شفیعیان افزود: باید پذیرفت که وقتی درآمد سرانه ایران، 5هزار دلار است (که نیمی از آن از راه درآمد نفت و گاز است)، چنین کشوری در دنیا جزء کشورهای کم برخوردار است و در حقیقت زیر 15 هزار دلار، در دنیا حرفی برای گفتن ندارند.
    علیرضا شفیعیان با بیان اینکه ایجاد شغل به انسان سازی و استقلال شخصیتی در افراد منجر می شود، راهکار دراز مدت برای توسعه یافتگی را دو موضوع قلمداد کرد: ابتدا آموزش و پرورش از سطوح پایین و در قالب مدارس مدرن و دوم، تولید اشتغال از طریق بخش خصوصی.
    وی همچنین مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور را مشکلاتی نه چندان پیچیده خواند و افزود: اقتصاد یک علم است و برای رکود تورمی در دنیا برنامه های مدونی وجود دارد اما چرا در ایران این مسائل حل نمی شود چون از طرفی ما، بخشی از ماهیت تمدن را دراختیار داریم نه تمام آنرا و دوم اینکه به دلیل تعریف نادرست از بومی سازی (ایجاد چرخ توسط خودمان) به دنبال ایجاد تمام ساختارها وعلوم به دست خود بوده و مسیر را به غلط پیموده ایم ولی در واقع ما نمی توانیم به تمام علوم اشراف داشته و خود، تمام مسائلمان را حل کنیم. مسائل اقتصاد ایران نیز، مسائل پیچیده ای نیست و یک اقتصاددان طراز اول دنیا می تواند آنها را حل کند.

    لینک خبر

  • جلسه سوم

    سومین جلسۀ برنامۀ گفتمان آرن ؛ به همت روزنامۀ اقتصادی آسیا و به دعوت آقای محسن رضوی ؛ نمایندۀ محترم این رسانه در استان خراسان ، در ادامۀ مجموعه نشست های تخصصی ای که تحت عنوان " گفتمان " در مرکز جامع آرن برگزار می شود ، مجموعه نشست هایی در همین راستا در سالن کنفرانس مرکز آرن برگزار شد که به " واکاوی عوامل روانی و ذهنی ناکامی توسعه در ایران " اختصاص داشت .
    به گزارش روابط عمومی مرکز آرن،در سومین نشست علل توسعه نیافتگی جوامع مطرح شد؛ در این نشست سید عطاء الله عقیلیان، روانپزشک، با بیان این مطلب که توسعه یک بحث مادی و دنیوی است که با معنویت و آخرت افراد تضادی ندارد، به ارائه راهکارهایی در مسیر حرکت به سمت توسعه پرداخت و اظهار داشت: در دنیا پیش فرض ها برای توسعه متفاوت است ولی اولین راهکار اینست که توسعه، اولویت و دغدغه اول دولت ها و حاکمیت ها باشد.
    عقیلیان افزود: اینکه هر فرد به خودی خود و فارغ از حاکمیت و دولت به دنبال محقق کردن مولفه های انسان توسعه مدار در وجود خود و مجموعه تحت امرش باشد، دومین راهکار است.
    وی ادامه داد: صبر و برنامه ریزی برای سود درازمدت، درونی شدن اخلاق و رفتارهای توسعه مدار در میان افراد جامعه، توجه به آموزش های روانی و رویکردهای دموکراتیک، می تواند خروجی افراد توسعه مدار و اخلاق گرا را داشته باشد.
    عطاءالله عقیلیان، با اشاره به مثالی از برند تویوتا، ایجاد روحیه همبستگی جمعی در محیط کار را نیز راهکار دیگری در تربیت افراد توسعه مدار خواند و افزود: در تحقیقی از پرسنل ایران خودرو در خصوص نوع فعالیت کاری شان سوال می شود، هرکدام از پرسنل فنی و غیر فنی، فعالیت فردی خود را توضیح می دهند ولی پرسنل تویوتا از نگهبان و آبدارچی تا پرسنل متخصص، همگی یک جمله را به زبان می آورند و ان اینکه ما «تویوتا تولید می کنیم» و بر این باورند که بخش مفیدی از تولید یک خودرو را انجام می دهند.
    اخلاق مداری راهکار توسعه
    علیرضا شفیعیان، فعال اقتصادی نیز در این نشست ضمن تأکید بر لزوم اخلاق مداری در جهت نیل به توسعه، افزود: رفتار بر مدار اخلاق، بر روی درآمد نیز تأثیر دارد.
    وی افزود: امروزه توجه به ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی افراد، برخورد تحول گرایانه با کارمند به جای برخورد قهری، تأثیر آموزش بر پرسنل از سوی مدیر یک بنگاه اقتصادی برای دریافت خدمات بهتر از کارمندان ضروری است.
    شفیعیان ادامه داد: اینکه چرا با وجود منابع فراوان در حوزه اقتصاد، منفعت اقتصادی ایجاد نمی گردد، یک شاهکلید وجود دارد و آن اینکه در ابتدا بپذیریم که ما انسانهای متمدن و فوق العاده باهوش و خلاقی نیستیم و احتیاج به کار و تلاش مضاعف داریم و مسئله دیگر اینکه اقتصاد ما باید به سمت اقتصاد آزاد حرکت کند.
    علیرضا شفیعیان با اشاره به اینکه سیکل ناقص اقتصاد در ایران باید در یک جایی بشکند، افزود: راهکار این موضوع، بومی سازی وکار در جغرافیای خودمان باشد.
    تعاریف نادرست از اخلاق ما را به بیراهه می کشاند
    محمدحسین خاکسار، پژوهشگر حوزه مغز و روان، دیگر کارشناس حاضر در نشست نیز، گفت: در خصوص اخلاق مداری، ارائه تعاریف نادرست ما را به بیراهه می کشاند. در حقیقت اخلاق، یکی بودن درون و برون است و این موضوع در بحث توسعه بسیار حائز اهمیت است و شامل تمام افراد یک جامعه می گردد.
    خاکسار با اشاره به این مطلب که در تلفیق اقتصاد و فرهنگ یا دین و سیاست، قطعا برخی مسائل به نفع برخی دیگر نادیده گرفته خواهند شد، گفت: با نهادینه شدن منفعت طلبی مثبت در افراد یک جامعه، از هزینه ها کاسته می شود و افراد مجبور نخواهند بود در پشت مسائلی چون وظیفه و تکلیف، منافع خود را مخفی کنند و بین درون و برون خود دچار تناقض گردند.

    لینک خبر

  • جلسه دوم

    دومین جلسۀ برنامۀ گفتمان آرن ؛ به همت روزنامۀ اقتصادی آسیا و به دعوت آقای محسن رضوی ؛ نمایندۀ محترم این رسانه در استان خراسان ، در ادامۀ مجموعه نشست های تخصصی ای که تحت عنوان " گفتمان " در مرکز جامع آرن برگزار می شود ، مجموعه نشست هایی در همین راستا در سالن کنفرانس مرکز آرن برگزار شد که به " واکاوی عوامل روانی و ذهنی ناکامی توسعه در ایران " اختصاص داشت .
    در این سلسه نشست ها ؛ خبرنگاران روزنامۀ اقتصادی آسیا ، در فضائی انتقادی با آقای مهندس محمد حسین خاکسار ( پژوهشگر و مدیر مرکز آرن ) ، دکتر سید عطاالله عقیلیان ( روانپزشک و مسئول فنی مرکز جامع آرن ) و مهندس علیرضا شفیعیان ( عضو هیات مشاورین مرکز جامع آرن ) در مورد عوامل روانی ناکامی توسعه در ایران به گفتگو نشستند.
    در ابتدای جلسه آقای محسن رضوی فعال رسانه ای با بیان این مطلب که افتراق بین دانشگاه و بدنه صنعت یکی از موانع توسعه یافتگی است، به طرح موضوع پرداخت.
    آقای محمد حسین خاکسار پژوهشگر حوزه مغز و روان؛ در پاسخ به این سوال با تکیه بر کتاب " چرا کشور ها شکست می خورند؟ سه مسئله را مطرح کرد. اولین نکته مسئله رذیلت و فضیلت بود؛ هرچه چرخه فضیلت و رذیلت در یک جامعه قوی تر باشد، به همان میزان نهاد هایی که موجب توسعه یک کشور می شود رشد مثبت و منفی بیشتری را شاهد هستند.یکی از مباحث چرخه فضیلت منفعت جویی مشروع است، که اگر در کشوری ایجاد شود و نخبگان به دنبال آن باشند منجر به توسعه می شود. و برعکس اگر نخبگانی وجود نداشته باشند که به دنبال این منفعت جویی مثبت باشند منجر به چرخه رذیلت خواهد شد. وی ادامه داد: اگر نخبگان ما به جای ایجاد این شفافیت و کسب منافع مشروع، بگویند به دنبال تکلیف هستند، یکی از المانها را ازدست داده ایم و باز اگر به جای اینکه به دنبال تولید و  ایجادارزش افزوده باشند، به دنبال بودجه گرفتن از بخش دولتی باشند، المانهایی که در کنار هم باید به ایجاد چرخه فضیلت کمک کنند، تبدیل به یک چرخه رذیلت می شوند. موضوعی که بسیار زیاد در مجامع و دولت های  مختلف روی داده است و اتفاقی که باید رشد و توسعه ای را به دنبال داشته باشد، خود به بحران تبدیل می شود و سرمایه، نیرو و وقت فراوانی باید به دنبال رفع آن بحران باشند.
    رشد روانی دومین مسئله ای بود که آقای خاکسار مطرح کردند؛ رشد روانی در چنین کشور هایی بصورت سالم ایجاد نمی شود، چون انسان ها مراحل رشد روانی را طی نمی کنند.
    آقای خاکسار سومین مسئله را در بطن علم دانست و افزود: آنچه در دانشگاه های کشور های توسعه نیافته به نام علم مطرح می شود، در حقیقت علم نیست که بتواند با صنعت هم ارتباط خوبی برقرار کند. شعار ملی آکادمی استرالیا می گوید: یک دلار سرمایه گذاری، 5 دلار تولید ثروت باید داشته باشد بنابراین اگر پروژه علمی تعریف کردیم وتبدیل به پروژه مستقیم اقتصادی و تولید ثروت نشد علم نیست. 


    در ادامه جلسه سید عطاء الله عقیلیان، روانپزشک، نیز منابع انسانی را عامل بسیار مهمی در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی مطرح کرد  و گفت: تعامل فرد وجامعه آنقدر پیچیده است که در انتها مشخص نمی شود، انسان ها جامعه را می سازند یا جامعه انسان ها را. 
    عقیلیان سه مولفه پاداش تأخیری، اعتماد و درونی شدن اخلاق را در توسعه یافتگی حائز اهمیت دانست و گفت: اساس توسعه پاداش تاخیری است  و متاسفانه ایرانیها به دنبال پاداش آنی هستند. مسئله یارانه ها و مقایسه ایران وسوئیس (که به تازگی مردم آن از دریافت یارانه انصراف دادند)، گواه این موضوع است. در کشور ما افراد حاضر به گذشتن از مبلغ ناچیز یارانه که کمتر از قیمت دو عدد پیتزاست، نیستند و یا وقتی  وارد بازار کار می شوند بلافاصله می خواهند سود بدست آورند درحالیکه اکثر مردم کشورهای پیشرفته می دانند که ثروتمند شدن یک پروسه ای زمان‌بر و نیازمند تلاش است. 
    وی افزود: از آنجائیکه اساس توسعه، صبوری است، افراد کوتاه مدت و فرصت طلب، جامعه کوتاه‌مدتی را می سازند که در یک سیکل توسعه نیافتگی به مسائل بی ارزش بها می دهد. 
    عقیلیان با بیان اینکه بی اعتمادی در میان مردم و حاکمیت ها، توسعه را تحت الشعاع قرار می دهد، در خصوص درونی شدن اخلاق گفت: اخلاق در  انسان های ضد توسعه درونی نمی شود و اخلاقیات محض اخلاق نیست و عاملی بیرونی است.  
    وی ادامه داد: وقتی به فضیلت اجرای قانون اعتقادی نداشته باشیم، به دنبال دورزدن قوانین بوده و توجیهات مختلف می آوریم و فقط ترس از تنبیه می تواند ما را از کارهای نادرست بازدارد(و این خود ایجاد چرخه رذیلت می کند) در حالیکه انسان توسعه یافته تحت هرشرایطی از چراغ قرمز رد نمی‌شود. 
      
    علیرضا شفیعیان، فعال اقتصادی نیز با اشاره به اینکه توسعه نیافتگی هم مانند توسعه یافتگی یک نوع همگونی دارد، گفت: نمی توان کشوری را فرض کرد که در یک حوزه توسعه یافته باشد و در حوزه ای نباشد. کشوری مانند کره شمالی، خروجی ناشی از علم ندارد و اگر در صنعت  هسته ای  توسعه یافته است این به معنای واقعی توسعه نیست چون همگونی ای در آن وجود ندارد و مردم این کشور در فقر مطلق زندگی می کنند و اقتصاد کشور  در حال نابود شدن است. 
     وی افزود: چندین فاکتور در کنار هم قرار می گیرد تا میزان توسعه یافتگی کشورها سنجیده شود. در کشور ما، درآمد سرانه 5 هزار دلار است و زیر 18 هزار دلار، دموکراسی که از حداقل های توسعه یافتگی است شکل نمی گیرد. درست است که نسبت به 60 سال پیش توسعه یافته تر شدیم ولی کماکان از معیارهای جهانی عقب هستیم و «نبود اقتصاد آزاد و وجود پول مفت نفت» علت اصلی آن است.

    لینک خبر

  • جلسه اول

    اولین جلسۀ برنامۀ گفتمان آرن ؛ چندی پیش و در غالب گفتگویی انتقادی با حضور صاحب نظرانی از حوزه و دانشگاه و با محوریت گفتگو پیرامون " روانشناسی اسلامی " در مرکز جامع آرن برگزار شد.
    در این برنامه که با حضور موافقان و منتقدین به این موضوع ( یعنی روانشناسی اسلامی ) برگزار شد ، دو طرف در محیطی آرام و منطقی و علمی به بیان نظرات و استدلال های خود پرداختند . این برنامه در غالب جلسۀ دفاع پایان نامۀ دکترای یک دانشجو در مرکز آرن برگزار شد و گزارش کاملی از نظرات طرفین در کانال و وبسایت مرکز منتشر شد . جلسۀ دوم مجموعه برنامۀ گفتمان با حضوری صاحب نظرانی از حوزۀ صنعت و دانشگاه و با گفتگو پیرامون " موانع روانی ارتباط صنعت و دانشگاه " در مرکز آرن برگزار خواهد شد . این جلسات در حال حاضر به صورت غیر عمومی برگزار می شود و مرکز آرن در تدارک تهیۀ فضایی بزرگ تر می باشد که این جلسات را با حضور عموم علاقه مندان برگزار کند که در این رابطه حتما اطلاع رسانی خواهد شد . هدف مرکز آرن از برگزاری نشست های " گفتمان " ؛ توسعۀ فرهنگ گفتگو و تفکر نقاد در حوزۀ های علمی می باشد . محوریت این جلسات ؛ مسائل حوزۀ مغز و روان و فعالیت های میان رشته ای می باشد .

     

آدرس مرکز: مشهد - خيابان احمدآباد - بين ملاصدرا ۱۱ و ۱۳ - پلاک ۵۵ - تلفکس: ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱

سامانه آرن کارت
ارسال پیام تلگرامی