ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی در همکاری با پژوهشسراهای دانش آموزی قصد دارد فعالیتهای گستردهای در حوزه ترویج علوم شناختی میان خانوادهها انجام دهد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ به منظور هم انديشي و برنامه ريزي آموزشي برای سال تحصيلي جاري دانش آموزان و معلمان، نشست مشترکی با حضور 22 تن از مدیران پژوهش سراهای دانش آموزی مناطق مختلف شهر تهران در ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی برگزارشد.
در این نشست محمد تقی جغتایی مشاور عالی ستاد در امور آموزش، به ضرورت ورود آموزش ها از دوران ابتدایی و مدارس اشاره کرد و گفت: ستاد علوم شناختی با دو هدف، گروه دانش آموزان را مورد توجه قرار داده است. هدف اول آشنایی دانش آموزان با مغز و عملکرد های آن به منظور استفاده بهینه در فعالیت های روزمره و زندگی شخصی است و هدف دوم استعدادیابی و ایجاد انگیزه در آنان جهت ادامه فعالیت در حوزه علوم شناختی در دوران دانشگاه را شامل می شود.
جغتایی ادامه داد: هدف این نیست که همه دانش آموزان در رشته علوم شناختی ادامه تحصیل دهند، بلکه با توجه به بین رشته ای بودن این علم، شرایطی فراهم شود تا افراد بتوانند در تمامی رشته های مرتبط از قبیل پزشکی، روانشناسی، فنی و مهندسی و علوم پایه تحصیل کنند و فعالیت خود در این حوزه را مد نظر داشته باشند. وی همچنین بیان کرد: با همکاری پژوهش سراها، فعالیت های گسترده ای در حوزه ترویج علوم شناختی میان خانواده ها انجام می شود. در ادامه رضا پناهی، دبیر کمیته دانشجویی ستاد علوم شناختی ضمن معرفی پروژه های مطرح آموزش و پرورش شناختی در دنیا، بر ضرورت آشنایی دانش آموزان با علوم شناختی تاکید کرد.
همچنین سینا توکلی، دبیر کمیته دانش آموزی ستاد علوم شناختی نیز به معرفی کمیته دانش آموزی ستاد و فعالیت های انجام شده در این حوزه همچون معرفی طرح سفیران مغز و شناخت، سمینار ها، مدارس، مسابقه دانش مغز و تجهیز کتابخانه پژوهش سرا ها اشاره کرد. وی ضمن تاکید بر رفع نقص های موجود در برنامه های سال گذشته، از مدیران خواست تا نقطه نظرات خود برای همکاری دو جانبه را مطرح کنند. در این نشست مدير پژوهش سراهاي دانش آموزي شهر تهران ضمن تشکر از فراهم آمدن امکان نشست مشترک با ستاد علوم شناختی، بر ضرورت توسعه همکاری ها با ستاد در قالب برنامه یکساله تاکید کرد.
وی با اشاره بر ضرورت تامین محتوا برای دانش آموزان با توجه به رده سنی آنها گفت: از کلی گویی و گسترده گویی ها باید پرهیز شود. همچنین پس از ارائه خدمات مقدماتی به دانش آموزان، تمهیدی اندیشیده شود که بتوانند از خدمات مشاوره ای تخصصی جهت ارائه طرح های پژوهشی بهره مند شوند. سایر مدیران پژوهش سراها در این نشست نیز خواستار افزایش سطح کیفیت علمی و اجرایی مدرسان، ایجاد انگیزه و جاذبه در دانش آموزان، از جمله اهدای گواهی معتبر به آنان و افزایش میزان فعالیت های عملی و آزمایشگاهی در قالب کارگاه و طراحی نرم افزار و استفاده از فناوری های روز برای آنان شدند.