تفکر نقادانه یعنی تلاش جهت درست اندیشیدن و به دست آوردن اطلاعات قابل اعتماد از منابع مختلف جهان پیرامون ما . این روش شامل فرایندهای ذهنی تشخیص و تحلیل و ارزیابی دادهها است. به بیانی دیگر ، وقتی شما مهارت و هنر اندیشیدن پیرامون مکانیزم های اندیشیدن خودتان را کسب کنید و بتوانید اندیشه تان را بهتر ، روشنتر ، دقیقتر ، یا قابل دفاعتر بنمایید ؛ گفته خواهد شد که شما دارای تفکر نقاد و ذهنی پرسشگر هستید . فردی که انتقادی میاندیشد قادر است پرسشهای مناسب بپرسد و اطلاعات مربوط را جمعآوری کند. سپس با خلاقیات اش آنها را دستهبندی کرده و با منطق استدلال کند ؛ و در پایان به یک نتیجه قابل اطمینان درباره مسئله برسد . کودکان با قدرت اندیشۀ انتقادی به دنیا نمیآیند و این قابلیت را به طور طبیعی نیز ماورای اندازهای که برای زنده ماندن نیاز دارند کسب نمیکنند و بسیاری از انسانها حتی در بزرگسالی نیز هیچگاه آن را یاد نمیگیرند . این روش بهسادگی توسط والدین و آموزگاران معمولی قابل آموزش به دانشآموزان و دانشجویان و بزرگسالان نیست؛ بلکه به مربیان ویژهای برای آموزش مهارتهای اندیشه انتقادی نیاز دارد . بر همین اساس مرکز جامع آرن با حضور مدرسان و مربیاتی کارآزموده که خود توانایی تفکر انتقادی را دارا هستند ، اقدام به برگزاری مجموعۀ کارگاههای نقد و تفکر نقاد می کند که افرادی از گروه های مختلف سنی و تحصیلی می توانند در این کارگاه شرکت کنند و به تمرین مهارت تفکر نقاد بپردازند .
به گزارش روابط عمومی مرکز آرن اولین کارگاه آموزشی "نقد و تفکر نقاد" با تدریس آقای دکتر محمدرضا سرگلزایی در روز شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶ به مدت ۴ ساعت در سالن همایش های یونس واقع در محل مرکز برگزار گردید.
برخی سرفصل های کارگاه "نقد و تفکر نقاد" دکتر سرگلزائی :
? خود کنترلی چیست ؟ تفکر استراتژیک چیست ؟ تفکر انتزاعی ؛ تفکر نقاد و تفکر خلاق چیست و چگونه به دست می آید ؟
?نوروسایکولوژی تفکر ابتدائی : رویاء / انسان ابتدائی / کودکی / سایکوز
?زبان صوتی است حامل تصویر ... این جمله به چه معناست ؟
? زبان (ساحت نمادین ) بر جهان ما (ساحت های واقعی و خیالی) سایه می افکند . این جمله یعنی چی ؟
?فلسفه مبارزه ای علیه افسون ذهن ما توسط زبان است . این جمله به چه معنی است ؟
?توضیحاتی در باب استعارۀ کیک مادر بزرگ / استعارۀ سنگ طلا / استعارۀ باستان شناسی / استعارۀ استخوان شکسته / استعارۀ اسباب کشی
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های آیندۀ مرکز آرن می توانند از طریق زیر با مرکز آرن در ارتباط باشند :
به بخش کارگاه های آموزشی مراجعه نمایید.
همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شماره های ۵ – ۳۸۴۶۳۶۵۳ – ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند.
با نشانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در تماس باشند .
از طریق عضویت در خبرنامۀ آرن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مرکز قرار بگیرند .
در کانال رسمی مرکز آرن در تلگرام عضو شوند .