صفحه اصلی
کارگاه چهارم "بازخوانی اختلال بیش فعالی- عدم تمرکز (ADHD)" از مجموعه کارگاه‎های "بازخوانی اختلالات روانی از منظر علوم اعصاب و علوم شناختی" با تدریس آقای دکتر علی مقیمی در مرکز جامع آرن برگزار گردید؛ و موضوعاتی از قبیل تعریف و ارزیابی‌های نوروسایکولوژیک ADHD، تئوری‌های نوروسایکولوژی مربوط به ADHD، نوروآناتومی و تصویربرداری‌های مغزی در بیماری ADHD، الکترفیزیولوژی ADHD، نوروشیمی ADHD، بررسی عوامل ژنتیکی در ADHD و عوامل محیطی مؤثر در بروز ADHD مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی مرکز جامع آرن؛ کارگاه چهارم "اختلال بیش فعالی- عدم تمرکز (ADHD)" از مجموعه کارگاه‎های "بازخوانی اختلالات روانی از منظر علوم اعصاب و علوم شناختی"، روزهای سه شنبه مورخ 5 و 12 دی ماه سال 1396، به مدت 4 ساعت در مرکز جامع آرن و در سالن همایش‌های یونس برگزار شد.

 

 

در این کارگاه؛ دکتر علی مقیمی (معاونت پژوهشی مرکز آرن و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد) با اشاره به سرفصل‌های زیر:

1- تعریف و ارزیابی‌های نوروسایکولوژیک ADHD 

2- تئوری‌های نوروسایکولوژی مربوط به ADHD 

3- نوروآناتومی و تصویربرداری‌های مغزی در بیماری ADHD 

4- الکترفیزیولوژی ADHD 

5- نوروشیمی ADHD 

6-  بررسی عوامل ژنتیکی در ADHD 

7- عوامل محیطی مؤثر در بروز ADHD

توضیحات مبسوطی در مورد اختلال بیش فعالی- عدم تمرکز (ADHD) به شرکت‌کنندگان در کارگاه ارائه دادند.

می‌توان گفت که اختلال بیش فعالی - کم توجهی(ADHD) یکی از شایعترین اختلالات دوران کودکی است که سه نشانه‌ی عمده دارد: اول - فعالیت و تحرک زیاد، دوم - اختلال در توجه و تمرکز، سوم - رفتارهای تکانشی. کودکان مبتلاء به این اختلال مرتب در حال دویدن، راه رفتن و بالا و پایین رفتن از مبلمان و صندلی‌ها و .. هستند. نمی‌توانند روی صندلی آرام بنشینند و تکالیف خود را انجام بدهند و وسط کلاس این طرف و آن طرف می‌دوند. این‌ها بدون این که به پیامد و نتیجه‌‌ی اعمال‌شان فکر کنند؛ دست به انجام آن‌ها می‌زنند و از نتیجه‌ی منفی رفتار خود نیز درس عبرت نمی‌گیرند. این موضوع منجر به خوردن انگ لجباز و نافرمانی از سوی والدین به ایشان می‌شود. کودکان مبتلا به اختلال ADHD در رعایت نوبت و انتظار کشیدن برای رسیدن به چیزی مشکل دارند. وسط حرف دیگران می‌پرند و نمی‌توانند صبر کنند تا صحبت طرف مقابل تمام شود. این کودکان نمی‌توانند روی یک محرک طبیعی که از اهمیت خاصی برخوردار است تمرکز کنند و حواس‌شان مرتب به محرک‌های بی اهمیت محیطی پرت می‌شود؛ در نتیجه در کلاس درس نمی‌توانند حواس خود را به گفته‌های معلم معطوف کنند. بنابراین در درس‌هایی مثل دیکته که نسبت به سایر درس‌ها به توجه و تمرکز بیش‌تری نیاز دارند، معمولاً مشکل دارند. ارزیابی این کودکان و تشخیص دقیق این اختلال در ایشان با مجموعه‌ای از مصاحبه‌های بالینی، انجام آزمون‌های روانسنجی کامپیوتری و تهیه‌ی نقشه‌ی مغزی (QEEG) یا (ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی) مقدور است. درمان این اختلال نیز با مجموعه‌ای از درمان‌ها و تکنیک‌های شناختی و رفتاری، تجویز دارو و استفاده از روش‌هایی مثل نوروفیدبک و بازتوانی شناختی مقدور می‌باشد.

این کارگاه توسط واحد رسانه‌ی مرکز جامع آرن فیلم‌برداری و تدوین شده است و نسخه‌ی کامل آن بر روی یک عدد DVD قابل ارائه به علاقه‌مندان می‌باشد. علاقه‌مندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه‌های آینده‌ی مرکز جامع آرن و تهیه‌ی DVD های آموزشی، می‌توانند از طریق زیر با ما در ارتباط باشند:

• از طریق عضویت در خبرنامه‌ی آرن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مرکز قرار بگیرند.

• در کانال تلگرام arencenter@ عضو شوند.

• همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شماره‌های ۵ – ۳۸۴۶۳۶۵۳ – ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند.

• با نشانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در تماس باشند.

آدرس مرکز: مشهد - خيابان احمدآباد - بين ملاصدرا ۱۱ و ۱۳ - پلاک ۵۵ - تلفکس: ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱

سامانه آرن کارت
ارسال پیام تلگرامی