دانش ان ال پی (NLP) یا Neuro-linguistic Programming که در زبان فارسی ؛ برنامه ریزی عصبی – کلامی نامیده شده ؛ یک رویکرد ارتباطی ، رشد فردی و یک روش رواندرمانگری است که برای اولین بار در سال ؛ توسط Richard Bandler استاد روانشناسی و John Grinder ، استاد زبان شناسی در دانشگاه UCSC آمریکا به جامعه علمی و همچنین مردم عادی معرفی شد . در مغز انسان بین فرایندهای عصبی؛ پردازشهای زبانی و الگوهای رفتاری ، ارتباطی وجود دارد که به وسیلۀ آن میتوان برخی تغییرات رفتاری و روانی را از طریق تکرار و تجربه و الگوبرداری از مدل های موفق ؛ به صورت شخصی برنامهریزی کرده و آنها را یاد گرفت . برنامه ریزی عصبی - کلامی با ساختار تفکر و قالبهای فکری سرو کار دارد و به انسان درباره کارآیی بهتر مغز می آموزد و این که انسان ها چگونه با استفاده از الگوهای موفق جهان بیرون ، زندگی خود را با کیفیت بهتری شکل دهند . با این روش و با استفاده از تکنیک هایی که در دوره های NLP آموزش داده می شود ؛ می توان برای هدف ویژهای در زندگی ، برنامه ریزی کرد و حتی به این طریق می توان مسیر زندگی را تغییر داد .
خاستگاه ان ال پی از نظریه گشتالت، علوم کامپیوتر، زبان شناسی و هیپنوتیزم است و در طی گذشت بیش از سه دهه مرتبا بر غنای آن افزوده شده است. در این شاخه از علم که امروزه کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است، ترکیب علوم مهندسی و علوم انسانی محوریت داشته است و با این رویکرد به تحلیل ابعاد مختلف انسان میپردازد.
تعدادی از حوزههایی که ان ال پی در آنها اهمیت یافته است عبارتند از:
۱- بازاریابی
۲- توسعه خلاقیت
۳- خودباوری و تحول
۴- توسعه مهارتهای کلامی
۵- توسعه مهارتهای مدیریت و رهبری
۶- تقویت روشهای یادگیری
۷- تحول شغلی و تحصیلی
ان ال پی (NLP) یا همان Neuro-linguistic programming بر سه پایه اساسی استوار است:
عصب(Neuro):
در این قسمت ان ال پی سعی دارد تا با مطرح ساختن عملکرد عصبی و پنج حواس با آن شبکه عظیمی که تشکیل میدهند ایجاد تغییر نماید و بااستفاده بهینه از این شبکه دست به تغییرات شگرف در انسانها بزند.
زبانشناسی(Linguistic):
در این قسمت زبان و تآثیرگذاری کلام را در ساختار دهی و مدیریت افراد مورد بررسی قرار میدهد و سعی دارد تا از آن در راستای تحول و دگرگونی افراد در حوزههای مختلف استفاده نماید.
برنامهریزی (Programming):
در این قسمت محل گره زدن قدرت کلام و عملکرد عصبی (پردازش اطلاعات)است جهت تحولات اساسی در موجودی به نام انسان که دارای تواناییهای نا محدود بالقوه است .
ان ال پی تکنیکها، الگوها(Patterns)های مشخصی دارد و یادگیری این علم بسیار زیبا، کاربردی و تحولآفرین است. در ان ال پی غنای تفکر یک اصل است و یکی از راههای آن حرفهای بزرگان است.
اولین دوره کارگاه آموزشی برنامه ریزی عصبی-کلامی (NLP) مرکز آرن ؛ در ۹ ساعت ( ۲ جلسۀ ۴ ساعت و نیم ) در سال ۱۳۹۴ توسط آقای دکتر محمدرضا سرگلزایی برگزار شد . سرفصل های دوره به شرح ذیل می باشد:
۱- Language & change
۲- meta model
۳- pacing & leading
۴- calibration
۵- perceptive modalities & sub-modalities
۶- content Re-framing
۷- context Re-framing
۸- ANCHOR making
لازم به ذکر است، گواهینامه های معتبر آموزشی قابل پیگیری به صورت آنلاین به شرکت کنندگان کارگاه اعطا شد.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با سایر کارگاه های درحال برگزاری می توانند با شماره تلفن های ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱ تماس و یا به فهرست کارگاه های آموزشی مراجعه نمایند.